Kakaós fonott kalács recept nosalty

Az alábbiakban bemutatjuk a kakaós fonott kalács receptjét, amelyet a Nosalty oldalán találtunk. Ez a könnyen követhető recept garantáltan elvarázsolja majd azokat, akik szeretik a kakaós édességeket és a puha kalácsokat.

Recept

Az elkészítéshez szükséges hozzávalók:

Tészta Töltelék Kenéshez
500 g liszt 100 g cukor 1 tojás a kenéshez
250 ml langyos tej 3 evőkanál kakaópor 50 g vaj
25 g élesztő 50 g étcsokoládé, reszelve
100 g cukor
1 tojás
125 g vaj

Elkészítés:

  1. Az élesztőt keverjük el a langyos tejben egy tálban, majd adjuk hozzá a cukrot, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet szitáljuk egy másik tálba, adjuk hozzá a cukrot, a tojást, az élesztős keveréket, és gyúrjuk össze.
  3. Adjuk hozzá a vajat, és gyúrjuk tovább, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.
  4. Fedjük le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni a duplájára.
  5. A kakaós töltelékhez keverjük össze a kakaóport, a cukrot, és a reszelt csokoládét.
  6. Nyújtsuk ki a tésztát egy nagy téglalap alakú lapra, és kenjük meg a kakaós töltelékkel.
  7. TeKERJÜK FEL A TÉSZTÁT EGY RUGALMAS TEKERÉSZTŐL, majd fonjuk be a fonóval.
  8. Helyezzük a fonott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk pihenni.
  9. A kenéshez felvert tojással kend meg a tésztát.
  10. Süsd 180 fokon körülbelül 30 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

Tálalás

A kész kakaós fonott kalácsot hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel. Ideális reggelire vagy délutáni teához.

Változatok

Eksperimentálj különböző töltelékekkel, például dióval vagy mazsolával, hogy új ízeket fedezz fel!

Tipp

Ha szeretnéd még fokozni az élményt, tálald vaníliafagylalttal vagy friss gyümölccsel.

Hogyan lehet elkerülni, hogy a tészta ne ragadjon?

Fontos, hogy elegendő lisztet használj a gyúrás során, és győződj meg róla, hogy a tészta ne legyen túl nedves.

Mennyi ideig kell kelnie a tésztának?

A tészta kelési ideje függ a környezeti hőmérséklettől, de általában 1-2 óra szükséges.

Milyen más töltelékekkel lehet készíteni a fonott kalácsot?

Kipróbálhatod diót, mazsolát vagy akár lekvárt is a tészta töltelékeként.


Vezi și:

Gizella

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Gizella

Szólj hozzá!