Diós pöfeteg keksz recept

A diós pöfeteg keksz egy igazi finomság, amely könnyedén elkészíthető otthon. Egyedi ízvilága és könnyedsége miatt sokak kedvence lehet. A recept egyszerű és hozzávalói könnyen beszerezhetők, így érdemes kipróbálni ezt a remek süteményt.

Az elkészítése során fontos, hogy alaposan kövessük az alábbi lépéseket, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Hozzávalók:

Mennyiség Hozzávaló
20 dkg puha vaj vagy margarin
15 dkg cukor
1 db tojás
25 dkg liszt
10 dkg őrölt dió
1 kk sütőpor

Elkészítés:

1. Először keverjük össze a puha vajat vagy margarint a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, és keverjük simára.

2. A lisztet szitáljuk bele a masszába, majd adjuk hozzá az őrölt diót és a sütőport. Alaposan keverjük össze, hogy homogén tésztát kapjunk.

3. A tésztából kis gombócokat formázunk, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire. A gombócok között hagyjunk elegendő helyet, mert sütés közben szétnőnek.

4. A kész gombócok tetejét laposra nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

A sütemény elkészítése rendkívül egyszerű, és az eredmény igazán ízletes lesz. Az elkészült diós pöfeteg kekszeket érdemes hűtőben tárolni, hogy tovább megőrizzék ropogós állagukat.

Gyik (gyakran ismételt kérdések):

Hogyan tároljam a diós pöfeteg kekszeket?

A legjobb, ha hűtőben tárolod őket légmentesen zárható dobozban vagy tárolóedényben. Így hosszabb ideig megőrzik ropogós állagukat.

Lehet-e variálni a receptet más dióval vagy hozzávalóval?

Igen, a recept könnyen variálható más diófélékkel vagy akár apróra vágott mogyoróval is. Kísérletezz bátran más ízekkel!

Mennyi ideig tart elkészíteni a diós pöfeteg kekszeket?

Az elkészítés összesen kb. fél órát vesz igénybe, beleértve az előkészületeket és a sütési időt is.


Vezi și:

Gizella

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Gizella

Szólj hozzá!