Diós pöfeteg keksz recept

Ha szereted a süteményeket, különösen a dió és keksz ízvilágát, akkor a diós pöfeteg keksz tökéletes választás lehet számodra. Ez a könnyű, roppanós és diós ízű keksz egyszerűen elkészíthető otthon, és garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat.

A recept

Az elkészítéséhez szükséged lesz:

  • 200 g vaj vagy margarin
  • 200 g porcukor
  • 200 g darált dió
  • 200 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • Vaníliás cukor ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A vajat vagy margarint keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Adj hozzá apránként a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet, és gyúrd össze.
  3. A tésztát pihentesd hűtőben legalább fél órát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis gombócokat formázz a tésztából, majd nyomd kissé laposra.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára (kb. 10-12 perc).
  6. Hagyd kihűlni, majd élvezd az ízét!

Tippek és trükkök

Ha szeretnéd feldobni a kekszeket, tehetnél rájuk apróra vágott dió darabokat vagy akár csokidarabokat is a tészta keveréséhez.

Gyakori kérdések

Mennyi ideig tárolhatóak ezek a kekszek?

Ha légmentesen zárt dobozban tartod őket, akár egy hétig is frissek maradhatnak.

Mit lehet tenni, ha nincs darált dió otthon?

Ha nincs diódarálód, helyettesítheted mandulával vagy más diófélékkel.

Miért fontos a tészta pihentetése?

A tészta pihentetése segít összeérni az ízeket és könnyebben formázhatóvá teszi a kekszeket.


Vezi și:

Gizella

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Gizella

Szólj hozzá!