Nokedli recept 2 személyre

Ha egy könnyű és ízletes ételre vágysz, ami gyorsan elkészül, a nokedli tökéletes választás lehet. A nokedli, vagy ahogy sokan ismerik, a „galuska” egyszerű, de rendkívül finom tésztafajta, amelyet könnyű elkészíteni. Ebben a cikkben megosztunk veled egy kiváló nokedli receptet, amely kifejezetten két személyre van tervezve.

Recept:

A nokedli elkészítéséhez csak néhány egyszerű hozzávalóra lesz szükséged:

  • 1 csésze liszt
  • 2 tojás
  • 1/2 csésze tej
  • Só ízlés szerint

A hozzávalókat alaposan keverd össze egy tálban, majd hagyjuk pihenni a tésztát körülbelül 30 percig. Ezalatt forralj fel egy nagy fazék vizet sóval. Amikor a víz forr, kanalazd bele a tésztát kis halmokban.

A nokedlik készítése során figyelj arra, hogy ne főzd túl sokáig, mert akkor elveszíthetik puhaságukat. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, még egy-két percig főzd tovább, majd szűrd le őket.

Tálalás:

A frissen főtt nokedliket szűrd le, majd öntsd le hideg vízzel, hogy megálljon a főzési folyamat. Ezután szárítsd meg a nokedlit, majd tálald kedvenc körettel vagy öntettel.

Variációk:

A nokedli recept számos variációval kiegészíthető. Próbáld ki például a petrezselymes vagy reszelt sajtos változatokat is a tésztába keverve.

Tipp:

Ha szeretnéd különlegesebbé tenni a nokedlit, próbáld ki a fokhagymás vajjal vagy pirított hagymával történő tálalást.

Gyik:

Hogyan lehet elkerülni, hogy a nokedli túl kemény legyen?

Fontos, hogy a tésztát ne főzd túl sokáig. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, még egy-két percig főzd tovább, majd azonnal szűrd le őket.

Lehet előre elkészíteni a nokedlit?

Igen, előre elkészítheted a nokedlit, majd tálalás előtt egyszerűen melegítsd fel forró vízben vagy egy gyorsan forró serpenyőben.

Milyen köretekkel tálalható a nokedli?

A nokedlit számos körettel tálalhatod, például húsételek mellé, vagy akár sajttal és friss zöldségekkel is kiegészítheted.


Vezi și:

Gizella

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Gizella

Szólj hozzá!