Nokedli recept 2 személyre

Az ételkészítés sokak számára nemcsak egyszerű feladat, hanem igazi örömforrás is lehet. Ha valami könnyű, gyors és ízletes fogásra vágysz, akkor a nokedli remek választás lehet. Ebben a cikkben megosztjuk veled a nokedli receptjét, amely kifejezetten két személyre van tervezve.

A nokedli egyszerűsége és gyorsasága

A nokedli, más néven galuska, a magyar konyha egyik klasszikus étele, amelyet számos étterem és háztartás is előszeretettel készít. Az elkészítése rendkívül egyszerű és gyors, így ideális választás lehet akár egy hirtelen éhségroham esetén is.

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1 bögre tej
  • Só ízlés szerint

Elkészítés

1. Keverd össze a lisztet, tojást, tejet és sót egy tálban, amíg sima tésztát nem kapsz.

2. Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd sózd meg.

3. Nyomj ki kis gombócokat a tésztából közvetlenül a forrásban lévő vízbe.

4. Főzd a nokedlit, amíg fel nem jön a víz tetejére, majd még pár percig főzd tovább.

5. Szűrd le a nokedlit, majd öblítsd le hideg vízzel.

Tálalás

A kész nokedlit tálald ízlésed szerint. Akár egy kis vajjal és friss petrezselyemmel is feldobhatod.

Tippek a tökéletes nokedlihoz

A nokedli elkészítése során fontos, hogy a tészta ne legyen túl sűrű vagy túl híg. Kísérletezz az összetevők arányával, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.

Variációk

Ha szeretnéd kicsit feldobni a nokedlit, adhatsz hozzá reszelt sajtot a tésztához, vagy akár fokhagymát is. Kísérletezz bátran az ízekkel!

Hogyan tárolhatom a megmaradt nokedlit?

A legjobb, ha légmentesen zárható edényben a hűtőszekrényben tárolod, és néhány napig fogyaszthatod fel. Ha újra fel szeretnéd melegíteni, használhatsz mikrohullámú sütőt vagy forró vizet.

Mit lehet hozzáadni a nokedli tésztájához extra ízért?

Próbálj meg hozzáadni néhány reszelt sajtot, friss fűszernövényeket, vagy akár fokhagymát a tésztához, hogy még gazdagabb ízt kapj.

Lehet-e nokedlit fagyasztani?

Igen, a nokedlit könnyedén fagyaszthatod. Csak bizonyos vagy abban, hogy a tészta teljesen lehűlt, majd tedd lefagyasztható tasakba vagy dobozba, és fagyassz le. Így hosszabb ideig is friss marad.


Vezi și:

Menyhert

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Menyhert

Szólj hozzá!