Resztelt máj recept csirkemájból

A resztelt máj egy klasszikus étel, amely könnyen elkészíthető és ízletes fogás. A csirkemájból készült változata különleges ízvilágot kínál, és ideális választás lehet egy gyors és ízletes vacsorához. Ebben a cikkben megosztjuk veletek a resztelt máj receptjét csirkemájból, lépésről lépésre bemutatva, hogyan készíthetitek el ezt a remek fogást.

Hozzávalók:

Mennyiség Hozzávaló
500 g Csirkemáj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 evőkanál Olaj
1 evőkanál Mustár
Ízlés szerint Só, bors
1 dl Tejföl
Elég mennyiség Fűszerek (pl.: kakukkfű, rozmaring)

Elkészítés:

1. A csirkemájakat alaposan mossuk meg, majd vágjuk őket vékony szeletekre.

2. A hagymát és fokhagymát aprítsuk fel finomra.

3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát és fokhagymát üvegesre.

4. Adjuk hozzá a csirkemájat, és pirítsuk addig, amíg minden oldala szép aranyszínűre sül.

5. Fűszerezzük sóval, borssal, valamint kedvenc fűszereinkkel ízlés szerint.

6. Keverjük hozzá a mustárt és öntsük fel tejföllel.

7. Főzzük együtt néhány percig, amíg a máj megpuhul, és a szósz besűrűsödik.

8. Tálaljuk friss zöldségekkel vagy körettel.

Tálalási javaslat:

A resztelt májat frissen főtt rizzsel, tésztával vagy friss salátával tálalhatjuk. Az ízletes májas szósz remekül passzol a köretekhez, és garantáltan elkápráztatja az ízlelőbimbókat.

Variációk:

Ha szeretnénk kísérletezni, próbáljuk ki más fűszerekkel, például rozmaringgal vagy kakukkfűvel. A recept rugalmas, így könnyen alkalmazkodhat az egyéni ízléshez.

Gyakori kérdések:

Milyen gyakran fogyasztható a resztelt máj?

A resztelt máj mérsékelt mennyiségben része lehet egy egészséges étrendnek. Fontos azonban figyelni a máj ételének zsír- és koleszterintartalmára, és nem szabad túlzásba vinni a fogyasztását.

Mit lehet köretként tálalni a resztelt májhoz?

A resztelt májhoz kiválóan illik friss rizs, tészta vagy friss zöldségekkel készült saláta. Választhatunk olyan köreteket is, amelyek könnyedén felvehetik a májas szósz ízeit.

Lehet-e elkészíteni előre a resztelt májat?

Igen, a resztelt májat előre elkészíthetjük, és felmelegíthetjük tálalás előtt. Fontos azonban ügyelni arra, hogy ne száradjon ki a máj, és a szósz ne válik túlságosan sűrűvé. Friss körettel tálalva éri el a legjobb ízélményt.


Vezi și:

Menyhert

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Menyhert

Szólj hozzá!