Omlós darálós keksz recept

Az omlós darálós keksz egy fantasztikus sütemény, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon. Egyedi állaga és íze miatt kedvelt desszert, amely tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra. Számos változata létezik, és kiváló lehetőséget kínál arra, hogy saját ízlésed szerint variáld az összetevőket.

Omlós darálós keksz recept

Ahhoz, hogy elkészítsd az omlós darálós kekszet, számos alapanyag szükséges:

Mennyiség Összetevő
250g Darált keksz
200g Porcukor
200g Zsír
2 evőkanál Kakaópor
1 csomag Vaníliás cukor
1 dl Tej

Az elkészítés lépései:

  1. A darált kekszet, porcukrot, zsírt, kakaóport és vaníliás cukrot egy tálban alaposan összekeverjük.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg egyneművé válik.
  3. A tésztát folpackba csomagoljuk, majd hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és vékonyra nyújtjuk.
  6. Különböző formákat szúrhatunk ki belőle (pl. szív, csillag, kör stb.).
  7. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.

Darálós keksz recept zsírral

A zsírral készült darálós keksz egy még omlósabb és gazdagabb ízű változat. Egyszerűen helyettesítheted a vajat vagy margarint a receptben szereplő zsírral, így újabb dimenziót adva ennek a finom süteménynek.

Gyik (gyakran ismételt kérdések)

Hogyan tároljuk az omlós darálós kekszet?

A legjobb, ha légmentesen zárható dobozban vagy tárolóban helyezzük el, hogy megőrizzük az omlós szerkezetet. Szobahőmérsékleten tárolva akár egy hétig is frissen tartható.

Lehet-e más típusú keksszel helyettesíteni a darált kekszet?

Igen, kísérletezhetsz más típusú keksszel is, például diós vagy zabpelyhes keksszel. Az eredmény változhat az alapanyagok különbözősége miatt, de ízletes süteményt készíthetsz így is.

Mennyi ideig süssük az omlós darálós kekszet?

A sütési idő változhat a sütő teljesítményétől és a tészta vastagságától függően. Általában 10-12 percig süssük, de figyeljük a kekszeket, és amikor aranybarnára sülnek, vegyük ki őket a sütőből.


Vezi și:

Gizella

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Gizella

Szólj hozzá!