Omlos daralos keksz recept: a finom, puha kekszek titka

Ha szereted a könnyű, omlós kekszeket, és kipróbálnád a darálós keksz receptjét zsírral, akkor jó helyen jársz. Ezek a finomságok nemcsak ízletesek, de egyszerűen elkészíthetők otthon is.

Az omlós darálós keksz egy különleges édesség, amelyet gyakran készítenek ünnepek alkalmával vagy egyszerűen csak a család összejövetelére. A keksz omlós és puha, a darált dió vagy mogyoró pedig extra krémességet ad neki. Az itt következő recept segítségével te is elkészítheted ezt a mennyei édességet.

Hozzávalók:

Mennyiség Hozzávaló
250g Darált dió vagy mogyoró
200g Cukor
250g Butter (zsír)
1 csomag Vaníliás cukor
500g Liszt

Az alapanyagok könnyen beszerezhetők és a legtöbb háztartásban megtalálhatók. Ne felejtsd el a friss hozzávalók fontosságát, hiszen minőségi alapanyagokkal lesz igazán ízletes a végeredmény.

Elkészítés:

1. Először is, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. Egy tálban keverjük össze a darált diót vagy mogyorót, a cukrot, a zsírt és a vaníliás cukrot. Keverjük addig, amíg egy homogén masszát kapunk.

3. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény vagy túl lágy.

4. Készítsünk diónyi nagyságú golyókat a tésztából, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. Süssük őket 15-20 percig, vagy amíg szép aranybarnák nem lesznek.

Tálalás:

Az omlós darálós kekszet érdemes hagyni kicsit kihűlni, mielőtt tálaljuk. Ezzel elérhetjük, hogy a kekszek még puhábbak és ízletesebbek legyenek. Tálaláskor szórjunk néhány vaníliás cukrot a tetejükre a dekoráció és az íz fokozása érdekében.

Tippek:

1. Próbáljuk ki különböző típusú dióval vagy mogyoróval a receptet, hogy változatosabb ízvilágot érjünk el.

2. Ha szeretnénk egy különlegesebb aromát, adhatunk hozzá egy kis reszelt narancs- vagy citromhéjat is a tésztához.

Darálós keksz recept zsírral – gyakran ismételt kérdések

1. miért fontos a zsír a receptben?

A zsír hozzáadása a tésztához segít abban, hogy a kekszek omlósak és puhaak legyenek. Emellett gazdagabb ízt is kölcsönöz nekik.

2. lehet-e gluténmentes lisztet használni?

Igen, próbáljuk ki gluténmentes liszttel is a receptet, ha gluténmentes étrendet követünk. Az eredmény ízletes és omlós lesz.

3. meddig tárolhatók frissen?

Az omlós darálós kekszeket hermetikusan lezárható dobozban tárolva akár egy hétig is frissen tarthatjuk őket.

4. lehet-e készíteni vegán változatban?

Igen, kipróbálhatjuk a receptet növényi vajjal vagy kókuszolajjal, valamint tojás helyettesítővel is vegán változatban.


Vezi și:

Erik

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Erik

Szólj hozzá!