Mágnás diós pite recept váncza

Üdvözöljük Önt a Váncza Cukrászdában! Ma megosztjuk Önnel a titkos receptünket a világ legfinomabb mágnás diós pitéjéhez. Ezt az egyedülálló süteményt generációk óta őrizzük, és most Önnel is megosztjuk, hogy otthon is élvezhesse ezt a különlegességet.

A mágnás diós pite egy hagyományos magyar desszert, amelyet réges-régen a nemesek és a mágnások különleges alkalmakra készítettek. A finom diókrém és a ropogós tészta tökéletes harmóniájával ez a sütemény igazi csemege, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóit.

A recept

A mágnás diós pite elkészítése egyszerű, de a finom ízek eléréséhez néhány alapvető lépést be kell tartani.

Hozzávalók: Elkészítési idő: Adagok száma:
500 g friss dió 90 perc 8 adag
200 g cukor
250 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 tojás
500 g liszt

1. Első lépésként őrölje meg a diót finomra. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és keverjük össze egy tálban.

2. A vajat habosítsuk fel egy másik tálban, majd adjuk hozzá a tojást, és keverjük simára.

3. Kombináljuk a két keveréket, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport. Gyúrjuk össze, amíg egy egynemű tésztát kapunk.

4. Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki vele a piteformát. Szurkáljuk meg villával, majd öntsük a diókrémet a tészta tetejére.

5. Süssük 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30-40 percig, amíg aranybarna lesz a teteje.

Tálalás és tipp

A mágnás diós pite a legjobb frissen sütve, de akár hidegen is fogyasztható. Kínálja egy kis porcukorral vagy vaníliás szósszal a tökéletes élményért.

Ez a recept garantáltan elvarázsolja családját és barátait. Készítse el ezt a különleges süteményt, és élvezze a dicséreteket!

Gyik

Hogyan tároljam a mágnás diós pitét?

A legjobb, ha hűtőszekrényben tárolja, hogy megőrizze frissességét. Tegye légmentesen zárható dobozba vagy fedő alá.

Mit tehetek, ha nincs dió a közelben?

Ha nincs dió, próbálja meg más diófélékkel, például mogyoróval vagy mandulával helyettesíteni az ízek különlegessége érdekében.

Lehet-e előre elkészíteni a tésztát?

Igen, a tésztát előre elkészítheti, és hűtőszekrényben tárolhatja néhány napig, mielőtt sütésre kerülne.


Vezi și:

Erik

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Erik

Szólj hozzá!