Lasagne recept besamel mártással

Ha valami különlegeset és ízleteset szeretnél az asztalra tenni, próbáld ki ezt a fantasztikus lasagne receptet besamel mártással. Ez az étel nemcsak ízletes, de a készítése is szórakoztató és kreatív. A lasagne egy igazi olasz klasszikus, amelyet a világ számos részén nagyra értékelnek. A besamel mártás pedig egy különleges érintést ad ennek a már ízletes ételnek.

Az elkészítéshez szükséged lesz az alábbi összetevőkre:

  • 500 g darált hús (sertés és marhahús keveréke)
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 doboz paradicsomlé (400 g)
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Lasagne lapok
  • 200 g reszelt mozzarella sajt

Elkészítés

1. Egy serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott hagymát olívaolajon, majd adj hozzá a darált húst és a zúzott fokhagymát. Sózd, borsozd ízlés szerint, és pirítsd addig, amíg a hús szép barna színűre sül.

2. Öntsd hozzá a paradicsomlét, adj hozzá paradicsompürét, oregánót és bazsalikomot. Keverd össze, majd hagyd rotyogni 15-20 percig. Az ízek összeérnek, és egy ínycsiklandó szósz lesz.

3. Készítsd elő a besamel mártást. Ehhez egy másik edényben olvaszd fel a vajat, majd keverd össze liszttel. Lassan öntsd hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyenek csomók. Főzd addig, amíg besűrűsödik.

4. Az összeállításhoz rétegezd egymásra a hússzószt, a lasagne lapokat, és a besamel mártást egy sütőedényben.

5. Ismételd meg a rétegezést, majd a tetejére szórd a reszelt mozzarella sajtot.

6. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz.

Tálalás

Amikor a lasagne elkészült, vedd ki a sütőből, hagyd kicsit pihenni, majd szeleteld fel és tálald. Friss salátával vagy fokhagymás kenyérrel remekül kiegészítheted.

Jó étvágyat!

Gyik

Hogyan lehet még gazdagabbá tenni a lasagne ízét?

Próbáld ki a hozzáadásra alkalmas másféle sajtokat, például parmezánt vagy ricottát. Ez fokozhatja az étel gazdagságát.

Mennyi ideig lehet tárolni a lasagnét?

A lasagnét hűtőszekrényben akár 2-3 napig is eltarthatod. Használj légmentesen záródó edényt a frissesség megőrzése érdekében.

Lehet-e előre elkészíteni a besamel mártást?

Igen, előre elkészítheted, és hűtőszekrényben tárolhatod, majd felhasználás előtt újra felmelegítheted. Ha sűrűbb lesz, adj hozzá egy kis tejet és keverd össze.


Vezi și:

Erik

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Erik

Szólj hozzá!