Kevert meggyes pite recept

Örömmel mutatjuk be nektek a finom és könnyen elkészíthető kevert tésztás meggyes pite receptjét. Ez a sütemény ideális választás, ha valami ízletesre vágytok, és szeretnétek egy kis változatosságot vinni a sütemények világába.

A recept

Az alábbiakban található a kevert tésztás meggyes pite receptje:

Hozzávalók: Elkészítési idő:
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 bögre vaj
  • 2 tojás
  • 1/2 bögre tej
  • 2 bögre meggy (lehet friss vagy befőtt)
60 perc

Főzzük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük el a tésztát, keverjük össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és sütőport egy tálban. Adjuk hozzá a vajat, tojást, és a tejet, majd gyúrjuk össze.

Amikor a tészta elkészült, nyújtsuk ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk rá a meggyet egyenletesen, majd süssük 35-40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.

Tipp:

Ha szeretnénk egy kis extra édességet, szórjunk a tészta tetejére porcukrot, miután kivettük a sütőből. Ez még finomabbá teszi a süteményt.

Kreatív variációk

A recept kiváló alapot ad más változatokhoz is. Próbáljuk ki például a málnás vagy sárgabarackos verziót a szezonális gyümölcsök felhasználásával.

Kérdések és válaszok

Hogyan tároljuk a pitét?

A legjobb, ha hűtőszekrényben tároljuk, fedővel letakarva. Így akár 2-3 napig friss marad.

Mennyi ideig tart elkészíteni a tésztát?

A tészta elkészítése mindössze 15-20 percet vesz igénybe, és ezután jöhet a sütési fázis.

Lehet-e gluténmentes változatot készíteni?

Igen, próbálkozhatunk gluténmentes liszttel is, de érdemes az arányokat finomhangolni az elérni kívánt állag érdekében.


Vezi și:

Erik

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Erik

Szólj hozzá!