Karácsonyi mintás sodrófa keksz recept

Készítsd el saját karácsonyi mintás sodrófa kekszeidet ezzel a fantasztikus recepttel! A karácsonyi sütés varázsa mindig egyedi és különleges élmény, és ez a recept lehetővé teszi, hogy elkápráztasd családod és barátaidat egyedi, díszes kekszekkel.

Az elkészítés egyszerű és szórakoztató, és a végeredmény egy csodásan ízléses és mutatós sütemény lesz, amelynek minden szelete karácsonyi hangulatot áraszt majd.

A recept lépéseit könnyű követni, így kezdő sütők is könnyedén elkészíthetik ezt az ünnepi finomságot. Használjuk a hagyományos receptet egy kis kreativitással, hogy olyan kekszeket alkothassunk, amelyek igazán emlékezetessé teszik az ünnepeket.

Hozzávalók

Alább felsoroljuk a szükséges hozzávalókat:

Mennyiség Hozzávaló
250g Liszt
150g Vaj (szobahőmérsékletű)
100g Cukor
1 Tojás
1 teáskanál Vanília kivonat
Kb. 50g Kakaópor
1 teáskanál Kakópor
Kb. 50g Fehér csokoládé (opcionális)
Ételszínezékek (piros, zöld, stb.)

Elkészítés

Íme a lépések a karácsonyi mintás sodrófa keksz elkészítéséhez:

  1. Keverjük össze a vajat és a cukrot egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot. Keverjük össze alaposan.
  2. Osztjuk két részre a tésztát.
  3. Egyik feléhez adjuk hozzá a kakaóport, a másik feléhez pedig a fehér csokoládét (opcionálisan).
  4. Amennyiben több színű sodrófát szeretnénk, a fehér tésztát színezzük ki a kívánt színekkel.
  5. Hengerként formázzuk a tésztákat és rakjuk őket egymásra, majd tekercseljük fel.
  6. Tegyük hűtőbe legalább fél órára, hogy megkeményedjen.
  7. Vágjuk fel kisebb szeletekre és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  8. Süssük 180 fokon körülbelül 12-15 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak.
  9. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk és élvezzük az ínycsiklandó karácsonyi mintás sodrófa kekszeket!

Gyik

Hogyan tároljuk a kekszeket?

A legjobb, ha légmentesen zárható dobozban vagy tárolóedényben helyezzük el őket, hogy frissek maradjanak.

Lehet-e előre elkészíteni a tésztát?

Igen, a tészta jól tárolható hűtőszekrényben 1-2 napig, mielőtt sütésre kerülne.

Milyen méretűek legyenek a szeletek?

Körülbelül fél centiméter vastag szeleteket vágjunk a tekercsből.


Vezi și:

Gizella

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Gizella

Szólj hozzá!