Omlós csokis keksz recept – az egyszerűség és az élvezet mesterműve

Az omlós csokis keksz egy olyan finomság, amelynek elkészítése könnyű, de az eredmény magáért beszél. Ebben a receptben megosztjuk veletek a tökéletes omlós csokis keksz titkait, hogy otthon is elkészíthessétek ezt az ínycsiklandó süteményt.

Az omlós csokis keksz egy igazi klasszikus, amelyet mindenki imád. A könnyű, omlós tészta és az olvadt csokoládé kombinációja olyan élményt nyújt, amit nehéz leírni. Most pedig következzen a recept, hogy ti is átélhessétek ezt a kulináris élményt otthon, saját konyhátokban!

Hozzávalók:

  • 250g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 150g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 300g liszt
  • 100g kakaópor
  • 1/2 teáskanál só
  • 150g étcsokoládé (apróra törve)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (160 fok, ha légkeveréses).
  2. A vajat keverjük össze a porcukorral, majd adjuk hozzá a vaníliát.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, kakaóport és sót.
  4. Adjuk hozzá a vajas keveréket a száraz hozzávalókhoz, és gyúrjuk össze.
  5. Keverjük hozzá az apróra tört csokoládét a tésztához.
  6. Formázzunk golyókat a tésztából, és helyezzük őket sütőpapírral borított tepsire.
  7. Süssük 10-12 percig, vagy amíg a kekszek széle aranybarna, közepük pedig puha marad.
  8. Hagyjuk őket kihűlni, majd élvezzük az omlós csokis kekszeket!

Változatosságok:

A recept könnyen testreszabható. Próbáljátok ki a tésztába reszelt narancshéjat vagy apróra vágott diót is a még gazdagabb ízért!

Tipp a sikerhez:

Fontos, hogy a vaj valóban szobahőmérsékletű legyen, így könnyebben összekeverhető lesz a porcukorral, és a tészta is jobban formázható lesz.


Vezi și:

Gizella

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Gizella

Szólj hozzá!