Készítsd el saját karácsonyi mintás sodrófa kekszeidet ezzel a fantasztikus recepttel! A karácsonyi sütés varázsa mindig egyedi és különleges élmény, és ez a recept lehetővé teszi, hogy elkápráztasd családod és barátaidat egyedi, díszes kekszekkel.
Az elkészítés egyszerű és szórakoztató, és a végeredmény egy csodásan ízléses és mutatós sütemény lesz, amelynek minden szelete karácsonyi hangulatot áraszt majd.
A recept lépéseit könnyű követni, így kezdő sütők is könnyedén elkészíthetik ezt az ünnepi finomságot. Használjuk a hagyományos receptet egy kis kreativitással, hogy olyan kekszeket alkothassunk, amelyek igazán emlékezetessé teszik az ünnepeket.
Hozzávalók
Alább felsoroljuk a szükséges hozzávalókat:
Mennyiség | Hozzávaló |
---|---|
250g | Liszt |
150g | Vaj (szobahőmérsékletű) |
100g | Cukor |
1 | Tojás |
1 teáskanál | Vanília kivonat |
Kb. 50g | Kakaópor |
1 teáskanál | Kakópor |
Kb. 50g | Fehér csokoládé (opcionális) |
Ételszínezékek (piros, zöld, stb.) |
Elkészítés
Íme a lépések a karácsonyi mintás sodrófa keksz elkészítéséhez:
- Keverjük össze a vajat és a cukrot egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot. Keverjük össze alaposan.
- Osztjuk két részre a tésztát.
- Egyik feléhez adjuk hozzá a kakaóport, a másik feléhez pedig a fehér csokoládét (opcionálisan).
- Amennyiben több színű sodrófát szeretnénk, a fehér tésztát színezzük ki a kívánt színekkel.
- Hengerként formázzuk a tésztákat és rakjuk őket egymásra, majd tekercseljük fel.
- Tegyük hűtőbe legalább fél órára, hogy megkeményedjen.
- Vágjuk fel kisebb szeletekre és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
- Süssük 180 fokon körülbelül 12-15 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak.
- Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk és élvezzük az ínycsiklandó karácsonyi mintás sodrófa kekszeket!
Gyik
Hogyan tároljuk a kekszeket?
A legjobb, ha légmentesen zárható dobozban vagy tárolóedényben helyezzük el őket, hogy frissek maradjanak.
Lehet-e előre elkészíteni a tésztát?
Igen, a tészta jól tárolható hűtőszekrényben 1-2 napig, mielőtt sütésre kerülne.
Milyen méretűek legyenek a szeletek?
Körülbelül fél centiméter vastag szeleteket vágjunk a tekercsből.
Vezi și: