Gyors pizza tészta recept

Ha a vágyad egy friss, házilag készült pizzára és nincs időd hosszú órákon át tésztát gyúrni, akkor a gyors pizza tészta receptje éppen neked való. Ezzel a könnyen elkészíthető tésztával pillanatok alatt varázsolhatsz ízletes pizzát az asztalra. Hogy hogyan? Az alábbiakban részletesen ismertetjük a receptet.

Hozzávalók:

  • 2 és 1/4 csésze liszt
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 csésze meleg víz
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Kezdd a tésztát a száraz hozzávalók összekeverésével egy tálban: liszt, élesztő, cukor és só.

2. Öntsd hozzá a meleg vizet és az olívaolajat. Keverd össze alaposan, amíg sima tésztát nem kapsz.

3. Párold a tésztát lisztezett felületen, majd nyújtsd ki a kívánt pizza formájára.

4. Tedd a tésztát a kiválasztott pizza feltétekkel együtt sütőpapírral borított tepsire.

5. Süsd előmelegített sütőben 220 fokon 15-20 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül.

Tálalás:

Amikor a pizza elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd kicsit hűlni, mielőtt szeletelnéd. Friss salátával vagy öntettel tálalva garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

Tipp:

Próbáld ki különböző sajtokkal, sonkával, gombával vagy akár olívával is a pizzád feltétjét!

Mennyi idő alatt készül el a pizza tészta?

A tészta elkészítése mindössze 15-20 percet vesz igénybe, és további 15-20 perc alatt sül aranybarnára a sütőben.

Mit lehet variálni a pizza feltékein?

A recept rugalmas, kísérletezz bátran különböző sajtokkal, sonkával, gombával vagy olívával a saját ízlésed szerint.

Hogyan lehet tárolni a tésztát előre?

Ha előre szeretnél dolgozni, a tésztát zárható műanyagzacskóban vagy fóliában hűtőszekrényben tárolhatod egy éjszakán át. Használat előtt hagyd szobahőmérsékletre melegedni.


Vezi și:

Menyhert

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Menyhert

Szólj hozzá!