Az édes túrós tészta olyan ínycsiklandó finomság, melyet könnyedén elkészíthetsz otthon és magával ragadó ízvilágával garantáltan mindenkit elbűvöl. Ezen recept segítségével lépésről lépésre megismerheted ennek az isteni desszertnek az elkészítését.
Túrós tészta elkészítése
Az édes túrós tészta elkészítése során a következő hozzávalókra lesz szükséged:
- 500g friss túró
- 200g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50g vaj
- 250g tészta (pl. leveles tészta)
- 1 tojás sárgája a kenéshez
Elkészítés
1. Először a túrót keverd össze a porcukorral és a vaníliás cukorral egy tálban, majd hagyd pihenni.
2. A tésztát nyújtsd ki egyenletes vékony rétegben, majd kenj rá vajat és terítsd rá a túrós tölteléket.
3. Tekerd fel a tésztát és vágd kb. 3-4 cm vastag szeletekre.
4. Helyezd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, majd kend meg őket tojás sárgájával.
5. Süsd előmelegített sütőben aranybarnára.
Tippek és trükkök
A legjobb eredmény eléréséhez ügyelj arra, hogy a túrót alaposan összekeverd a cukorral, így garantálhatod az édes és krémes tölteléket.
Gyik
Hogyan tárolható az édes túrós tészta?
A legjobb, ha az elkészült tésztát légmentesen zárható dobozban vagy fóliával letakarva hűtőszekrényben tárolod, így akár 2-3 napig is frissen tartható.
Milyen más töltelékekkel variálható?
A túrós tészta tökéletesen variálható, kipróbálhatod más gyümölcsökkel, például meggyel vagy málnával is.
Hogyan lehet még díszíteni?
A tészta tetejét megszórhatod porcukorral vagy akár reszelt citromhéjjal is, hogy még ínycsiklandóbb legyen a végeredmény.
Vezi și: