16 szeletes dobostorta recept

A 16 szeletes dobostorta a kávézók és süteményesek kedvelt választása, és otthon is könnyedén elkészíthető. Ebben a receptben megosztjuk veled a lépéseket, hogy hogyan készíthetsz el egy ínycsiklandó, tökéletes dobostortát, ami garantáltan elvarázsolja majd a családod és vendégeid ízlelőbimbóit.

Alapanyagok

Az elkészítéshez szükséged lesz a következő alapanyagokra:

  • 6 tojás
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csésze vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze kakaópor

Elkészítés

1. Először készítsük el a piskótát. A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgáját keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a vajat és a vaníliakivonatot, majd fokozatosan szórjuk bele a lisztet és a sütőport.

2. A fehérjékből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk a sárgájás keverékhez. Ezt követően adjuk hozzá a tejet, és keverjük simára a tésztát.

3. A tészta felét öntsük egy külön tálba, és adjuk hozzá a kakaóport. Ezt a kakaós részt töltsük sütőpapírral bélelt tortaformába, majd öntsük rá a világos tésztát.

4. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarnára sül.

5. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté, hogy két lapot kapjunk.

Az összeállítás

1. A két lap közé kenjünk egy réteg tejszínt vagy csokoládékrémet.

2. Tegyük vissza a tetejét, majd borítsuk be az egész tortát további krémmel.

3. Díszítsük a tetejét ízlés szerint, például csokoládéforgáccsal vagy gyümölcsdarabokkal.

Tálalás

A dobostortát hidegen tálaljuk, így az ízek még jobban összeérnek.

Jó étvágyat kívánunk!

Gyik

Hogyan tároljam a dobostortát?

A legjobb, ha a hűtőszekrényben tárolod, hogy a krém ne olvadjon meg. Fedd le, hogy ne szívja magába más ételek szagát.

Lehet-e előre elkészíteni a tortalapot?

Igen, a tortalapokat előre elkészítheted és lefagyaszthatod. Így könnyebben összeállíthatod a tortát akár előző nap is.

Milyen egyéb krémekkel variálhatom a dobostortát?

Próbáld ki vaníliakrém, diókrém vagy málnakrém változatban is. A változatos ízek mindig jól jönnek!


Vezi și:

Erik

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Erik

Szólj hozzá!