Túrógombóc recept 25 dkg túró

Az igazi magyar konyha egyik kiemelkedő édessége a túrógombóc. A könnyed tészta és a lágy túró tökéletes harmóniája igazi ízorgia. Mutatunk egy fantasztikus receptet, amelyben 25 dkg túrót használunk fel.

A túrógombóc receptje

Az elkészítéshez szükséged lesz:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • Egy csipet só
  • Cukor ízlés szerint
  • Zsemlemorzsa
  • Vaj

A túrót egy tálba téve összekeverjük a liszttel, a tojással, a sóval és a cukorral. A masszából gombócokat formázunk, majd enyhén sós vízben kifőzzük őket. Amikor feljönnek a víz tetejére, még 1-2 percig hagyjuk benne őket, majd kivesszük és lecsepegtetjük.

Az isteni cukros zsemlemorzsa

Az igazi titok az isteni cukros zsemlemorzsa. Egy serpenyőben olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább pirítjuk, amíg karamellizálódik.

A kész túrógombócokat megforgatjuk ebben a csodás zsemlemorzsában, így kapnak egy karamellás, ropogós külsőt, ami tökéletesen kiegészíti a lágy túrót.

Tálalás

Az elkészült túrógombócokat tálalhatjuk porcukorral megszórva, esetleg tejszínhabbal vagy friss gyümölccsel körítve. Mindenki ízlése szerint variálhatja a tálalást.

Hogyan lehet még feldobni a túrógombócokat?

Próbálj meg kísérletezni az ízekkel! Adj hozzá reszelt citromhéjat vagy vaníliát a túróhoz, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj.

Mennyi ideig lehet tárolni a túrógombócokat?

A legjobb, ha frissen fogyasztod, de hűtőben tárolva akár 2-3 napig is eltarthatnak.

Mit lehet tenni a maradék túrógombócokkal?

Ha marad, sütőben megsütheted őket vajon megpirítva, és így is finomak lesznek!


Vezi și:

Gizella

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Gizella

Szólj hozzá!