Osztárok mézes puszedli recept

Az osztrák mézes puszedli egy hagyományos édesség, amely kiválóan illik a hideg téli napokhoz. Ezt a finom süteményt könnyedén elkészíthetjük otthon, és garantáltan elvarázsolja a családot és a barátokat. Ebben a cikkben megosztjuk veletek a tökéletes osztrák mézes puszedli receptjét, lépésről lépésre.

Hozzávalók:

Tészta Mézes krém
  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál tej
  • 100 g méz
  • 50 g porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió

A tészta elkészítése során először a lisztet gyúrjuk össze a vajjal, majd adjuk hozzá a tojást, vaníliás cukrot, sót, és gyúrjuk addig, amíg egy homogén tészta nem keletkezik. Pihentessük a tésztát legalább fél órán keresztül a hűtőszekrényben.

Míg a tészta pihen, készítsük el a mézes krémet. Melegítsük fel a mézet egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a porcukrot, fahéjat, és szerecsendiót. Keverjük össze alaposan, majd hagyjuk kihűlni.

Formázás és sütés:

A pihentetett tésztát nyújtsuk ki egy lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra. Használjunk pogácsaszaggatót vagy üvegpoharat, hogy kiszaggassuk a tésztakorongokat. A korongok felére kanalazzuk rá a mézes krémet, majd hajtsuk össze őket, hogy félhold alakúak legyenek.

A kész puszedliket helyezzük sütőpapírral borított tepsire, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig, vagy amíg szép aranybarnára sülnek.

Tálalás:

Az osztrák mézes puszedliket tálalhatjuk porcukorral megszórva vagy akár csokimázzal leöntve. Hidegen vagy langyosan is isteni finom.

Jó étvágyat kívánunk!

Gyakori kérdések (faq):

Hogyan tároljuk a mézes puszedlit?

A legjobb, ha levegőtől elzárt dobozban vagy tégelyben tároljuk őket. Így hosszabb ideig megőrzik frissességüket.

Lehet-e előre elkészíteni a tésztát?

Igen, a tésztát előző este is elkészíthetjük, és a hűtőszekrényben pihentethetjük. Így másnap csak formázzuk és süssük ki.

Mennyi ideig tarthat a mézes puszedli frissessége?

Ha megfelelően tároljuk, akár egy hétig is frissek maradhatnak. Azonban a legfinomabbak az első néhány napon.


Vezi și:

Menyhert

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Menyhert

Szólj hozzá!