Málnás sacher torta recept

Az alábbiakban bemutatjuk a tökéletes málnás Sacher torta receptjét, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóit. A hagyományos Sacher torta egy osztrák sütemény, de a málna frissessége és az édes csokoládé tökéletes kombinációja új szintre emeli ezt az ínycsiklandó desszertet.

A sacher torta története

A Sacher torta eredetileg 1832-ben készült el először, amikor Franz Sacher fiatal cukrászinas egy különleges süteményt alkotott a hercegi család számára. Azóta világszerte ismert és elismert édesség lett, és számos változata született meg az évek során.

A málnás sacher torta készítése

Az alábbiakban megtalálható a lépésről lépésre vezető recept, amelynek követése során garantáltan elkészíted a tökéletes málnás Sacher tortát.

Hozzávalók:
  • 200 g étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 6 tojás
  • 150 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g málna
  • Apróra vágott mandula a díszítéshez

Először is olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük addig, amíg egyenletes masszát nem kapunk. Ezt követően adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük tovább.

Üssük fel a tojásokat egyesével a keverékbe, és mindegyik tojást alaposan keverjük el, mielőtt hozzáadnánk a következőt. A lisztet, a sütőport és a sót szitáljuk bele a masszába, majd óvatosan forgassuk össze.

Adjuk hozzá a málnát a tésztához, és óvatosan keverjük el. Öntsük a masszát előkészített tortaformába, majd előmelegített sütőben süssük készre.

Málnás sacher torta tálalása

A torta elkészültével hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg az apróra vágott mandulával a tetejét. Vágjunk szeletekre, és tálaljuk a vendégeinknek vagy élvezze egyszerűen egy csésze kávé mellett.

Tippek a sikerhez

Ha szeretnéd különlegessé tenni a málnás Sacher tortádat, próbáld ki a tejcsokoládéval vagy fehércsokoládéval való kísérletezést a tortabevonó részén. Ez egyedivé teszi a desszertet és garantáltan elnyeri a vendégek tetszését.

Gyakori kérdések

1. hogyan tároljuk a málnás sacher tortát?

A legjobb, ha hűtőszekrényben tároljuk, légmentesen lefedve. Így akár 2-3 napig friss marad.

2. lehet-e gluténmentes változatát készíteni?

Igen, próbálkozhatsz gluténmentes liszttel, de a sütőpor és az egyéb hozzávalók kiválasztásánál ügyelj a gluténmentességre.

3. hogyan lehet még díszíteni a tortát?

Kísérletezhetsz eperrel, málnával vagy akár kandírozott gyümölcsökkel a torta tetején a megjelenés feldobása érdekében.


Vezi și:

Erik

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Erik

Szólj hozzá!