Az otthon elkészített macaronok a francia konyha egyik különlegessége, és bármennyire is bonyolultnak tűnhetnek, egy egyszerű liszttel is kiváló eredményeket érhetünk el. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan készítsünk macaront sima liszttel, lépésről lépésre.
Macaron alapok
A macaronok elkészítése előtt fontos ismerni néhány alapvető dolgot. A macaron egy két darab vékony mandulalisztből készült sütemény, melyek közé ízletes tölteléket helyezünk. A sima liszt itt a hagyományos mandulaliszt helyettesítője lesz.
Hozzávalók:
Tészta | Töltelék |
---|---|
|
|
Elkészítés
A tészta elkészítése során fontos a pontos mennyiségek és lépések betartása.
1. Először a sütőt melegítsük elő 160 fokra. Készítsünk elő egy tepsit sütőpapírral.
2. A sima lisztet és a porcukrot szitáljuk át egy nagy tálba, majd keverjük össze.
3. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a csipet sóval. Adjuk hozzá a vanília kivonatot, majd folytassuk a habverést addig, amíg fényes és szilárd habot kapunk.
4. Lassan, óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjéket a lisztes keverékbe, amíg egy homogén masszát nem kapunk.
5. Tegyük a masszát habzsákba, és nyomjunk kis korongokat a sütőpapírra. Hagyjuk őket pihenni 15-20 percig, hogy kialakuljon a tetejükön a karakteres héj.
6. Süssük őket 15-18 percig, amíg aranybarnák lesznek. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, mielőtt levennénk őket a sütőpapírról.
Töltelék elkészítése
A vajat keverjük simára egy tálban, majd adjuk hozzá a porcukrot és az ízlés szerinti aromát vagy gyümölcsöt.
Töltsük meg a macaronokat ezzel a krémes töltelékkel, majd párosítsuk össze őket.
A macaronok készítésekor mindig ügyeljünk a precíz mérésre és a türelemre. A sütő hőmérséklete és a habverés időzítése kulcsfontosságú a tökéletes eredmény eléréséhez.
Hogyan tároljuk a macaronokat?
A legjobb, ha légmentesen zárható dobozban vagy tálban hűtőszekrényben tároljuk őket, hogy megőrizzék frissességüket.
Mit tehetek, ha a macaron tészta repedezik sütés közben?
Győződjünk meg arról, hogy a tojásfehérje habja kellően kemény, és lassan forgassuk bele a lisztes keverékbe, hogy megőrizzük a tészta szerkezetét.
Mennyi ideig kell pihentetni a tésztát?
15-20 perc pihentetésre van szükség a kinyomott korongoknál, hogy kialakuljon a jellegzetes héjuk.
Vezi și: