Macaron recept sima liszttel

Az otthon elkészített macaronok a francia konyha egyik különlegessége, és bármennyire is bonyolultnak tűnhetnek, egy egyszerű liszttel is kiváló eredményeket érhetünk el. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan készítsünk macaront sima liszttel, lépésről lépésre.

Macaron alapok

A macaronok elkészítése előtt fontos ismerni néhány alapvető dolgot. A macaron egy két darab vékony mandulalisztből készült sütemény, melyek közé ízletes tölteléket helyezünk. A sima liszt itt a hagyományos mandulaliszt helyettesítője lesz.

Hozzávalók:

Tészta Töltelék
  • 200 g sima liszt
  • 200 g porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • csipet só
  • 100 g vaj
  • 150 g porcukor
  • ízlés szerinti aroma vagy gyümölcs

Elkészítés

A tészta elkészítése során fontos a pontos mennyiségek és lépések betartása.

1. Először a sütőt melegítsük elő 160 fokra. Készítsünk elő egy tepsit sütőpapírral.

2. A sima lisztet és a porcukrot szitáljuk át egy nagy tálba, majd keverjük össze.

3. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá a csipet sóval. Adjuk hozzá a vanília kivonatot, majd folytassuk a habverést addig, amíg fényes és szilárd habot kapunk.

4. Lassan, óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjéket a lisztes keverékbe, amíg egy homogén masszát nem kapunk.

5. Tegyük a masszát habzsákba, és nyomjunk kis korongokat a sütőpapírra. Hagyjuk őket pihenni 15-20 percig, hogy kialakuljon a tetejükön a karakteres héj.

6. Süssük őket 15-18 percig, amíg aranybarnák lesznek. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, mielőtt levennénk őket a sütőpapírról.

Töltelék elkészítése

A vajat keverjük simára egy tálban, majd adjuk hozzá a porcukrot és az ízlés szerinti aromát vagy gyümölcsöt.

Töltsük meg a macaronokat ezzel a krémes töltelékkel, majd párosítsuk össze őket.

A macaronok készítésekor mindig ügyeljünk a precíz mérésre és a türelemre. A sütő hőmérséklete és a habverés időzítése kulcsfontosságú a tökéletes eredmény eléréséhez.

Hogyan tároljuk a macaronokat?

A legjobb, ha légmentesen zárható dobozban vagy tálban hűtőszekrényben tároljuk őket, hogy megőrizzék frissességüket.

Mit tehetek, ha a macaron tészta repedezik sütés közben?

Győződjünk meg arról, hogy a tojásfehérje habja kellően kemény, és lassan forgassuk bele a lisztes keverékbe, hogy megőrizzük a tészta szerkezetét.

Mennyi ideig kell pihentetni a tésztát?

15-20 perc pihentetésre van szükség a kinyomott korongoknál, hogy kialakuljon a jellegzetes héjuk.


Vezi și:

Menyhert

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Menyhert

Szólj hozzá!