Macaron recept mandulaliszt nélkül

Az alábbiakban olyan receptet osztunk meg veled, amely segítségével könnyedén elkészítheted a mandulaliszt nélküli macaront. A macaronok francia eredetű édességek, amelyek a mandulaliszt és tojásfehérje keverékéből készülnek. Azonban, ha valamilyen oknál fogva kerülni szeretnéd a mandulalisztet, ne aggódj, mert megmutatjuk, hogyan készíthetsz ínycsiklandó macaront más összetevők felhasználásával.

Hozzávalók:

  • 200 g porcukor
  • 120 g mandulaforgács
  • 3 tojásfehérje
  • 60 g kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • Ételfesték (opcionális)

Elkészítés:

1. A mandulaforgácsot őröljük meg alaposan a porcukorral együtt, hogy finom por állagú legyen a keverék.

2. A tojásfehérjéket verd kemény habbá a kristálycukorral. Ha már kemény, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és az ételfestéket (ha használunk).

3. Lassan keverjük hozzá a porcukros mandulakeveréket a tojásfehérjéhez, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.

4. Tegyük a masszát habzsákba, és nyomjuk ki kis halmokat sütőpapírral bélelt tepsire.

5. Pihentessük 15-20 percig, hogy a macaronok szépen megszáradjanak.

6. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, majd süsse őket körülbelül 15-20 percig, amíg fehér talapzata jól meg nem szilárdul.

Tipp:

A sütés előtt hagyjuk őket még pihenni, hogy a tészta szépen megszáradjon, így sikeresebben szilárdulnak meg a macaronok.

Élvezd az ízorgia élményét!

Most már elkészült a mandulaliszt nélküli macaron, amely garantáltan elvarázsol mindenkit az ízével. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet, és készíts valami különlegeset otthon!

#FAQs#

1. miért fontos a pihentetés a macaron készítése során?

A pihentetés segít abban, hogy a macaronok szépen megszáradjanak, és a tészta felülete szép sima legyen. Ez növeli a sütési eredményességet és a végeredmény textúráját.

2. hogyan lehet elkerülni, hogy a macaronok összetörjenek a keverés során?

Fontos óvatosan, lassan hozzákeverni a porcukros mandulakeveréket a tojásfehérjéhez, hogy ne veszítsük el a hab állagát. Használjunk lassú mozdulatokat és finoman dolgozzuk össze a hozzávalókat.

3. mit tegyek, ha a macaronok még mindig lágyak a sütés után?

Ha a macaronok még mindig lágyak, hagyjuk őket további pihentetésre, vagy növeljük a sütési időt kis lépésekben, amíg el nem érjük a kívánt állagot.


Vezi și:

Gizella

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Gizella

Szólj hozzá!