Lasagne recept besamel mártással

Az alábbiakban egy finom és laktató lasagne receptet osztunk meg veled, amelyet besamel mártással készítünk. A lasagne egy olasz eredetű tésztaétel, amely rétegezett formájáról ismert. A besamel mártás pedig a recept egy különleges érintése, amely még krémesebbé teszi ezt az ízletes ételt.

Hozzávalók:

Tészta rétegekhez: Mártás:
Lasagne lapok 2 evőkanál vaj
Főtt darált hús (marha vagy sertés) 2 evőkanál liszt
Hagyma, zúzva 2 csésze tej
Fokhagyma, zúzva 1/2 teáskanál só
Só, bors ízlés szerint Frissen őrölt fekete bors
Olívaolaj 1/2 teáskanál szerecsendió
Konzervált paradicsomszósz 1 csipet őrölt szerecsendió
Reszelt sajt 1 csésze reszelt trappista sajt

Elkészítés:

1. Először készítsük el a besamel mártást. Ehhez olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, amíg aranyszínűvé válik.

2. Lassan öntsük hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyenek csomók. Adjuk hozzá a sót, borsot, szerecsendiót, és főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

3. Egy másik serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg őket, majd adjuk hozzá a darált húst, és főzzük addig, amíg teljesen átsül.

4. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, sót, borsot, és főzzük további 10 percig. Az ízek összeérnek, és a mártás gazdagabb lesz.

5. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, majd rétegezzük a lasagne-t. Kezdetben a húsos mártás kerüljön az aljára, majd a lasagne lapok, a besamel mártás és a reszelt sajt következzenek. Ismételjük meg ezt a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

6. A tetejét szórjuk meg bőven reszelt trappista sajttal, majd tegyük előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a sajt aranybarnára pirul.

Tálalás:

Vágjuk szeletekre a frissen sült lasagne-t, és tálaljuk melegen. Kísérhetjük friss salátával vagy egy kis olívabogyóval a tetején. Jó étvágyat kívánunk!

Tipp:

Ha szereted a fűszeresebb ízeket, adj hozzá egy kis oregánót vagy bazsalikomot a húsos mártáshoz.


Vezi și:

Erik

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Erik

Szólj hozzá!