Eredeti bolognai szósz recept

Az eredeti bolognai szósz recept egy igazi olasz kulináris kincs, amely világszerte elismert és kedvelt. Ez a gazdag és ízletes szósz a bolognai régió hagyományos étele, és a tökéletes választás, ha valami különlegesen finomra vágyunk az olasz konyha világában.

Ez a recept egyedi és autentikus módon mutatja be, hogyan készíthetjük el ezt az ínycsiklandó szószt a saját konyhánkban. A következő lépéseket követve garantáltan elvarázsolhatjuk családunk és barátaink ízlelőbimbóit.

Hozzávalók:

Mennyiség Hozzávaló
500 g Marhahús (vagy sertés és marhakeverék)
2 db Hagyma (apróra vágva)
2 db Sárgarépa (karikázva)
2 db Zeller (apró kockákra vágva)
4 gerezd Fokhagyma (zúzva)
200 ml Vörösbor
400 g Konzervált paradicsom
2 evőkanál Paradicsompüré
Friss bazsalikom és petrezselyem (ízlés szerint)
Só, bors (ízlés szerint)
Olívaolaj (a pároláshoz)

Az eredeti bolognai szósz elkészítésének lépései:

Lépés 1: a hús elkészítése

Forró olívaolajon pároljuk meg a húst, amíg szép aranybarnára sül. Ügyeljünk arra, hogy a hús egyenletesen süljön minden oldalról.

Lépés 2: zöldségek hozzáadása

Adjuk hozzá a hagymát, sárgarépát, zellert és fokhagymát. Pároljuk további 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Lépés 3: bor hozzáadása

Öntsük hozzá a vörösbort, majd forraljuk fel. Hagyjuk főni néhány percig, hogy az alkohol elillanjon, és csak a bor íze maradjon meg.

Lépés 4: paradicsomok hozzáadása

Adjuk hozzá a konzervált paradicsomot és a paradicsompürét. Keverjük össze alaposan, majd főzzük kis lángon legalább egy órán át. Ízesítsük sóval, borssal, és adjuk hozzá a friss bazsalikomot és petrezselymet.

Lépés 5: az ízek összeérnek

Hagyjuk a szószt főni, amíg az ízek összeérnek, és a szósz sűrűsödik. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet vagy húslét.

Lépés 6: tálalás

Tálaljuk az eredeti bolognai szószt friss tésztafélékkel, például tagliatelle vagy fettuccine tésztával. A tetejét díszíthetjük friss reszelt parmezánnal.

Öröm az ízlelőbimbóknak

Ez az eredeti bolognai szósz recept garantáltan örömet okoz az ízlelőbimbóknak. A hagyományos olasz ízek és a friss, minőségi hozzávalók kombinációja teszi ezt a receptet különlegessé.

Olasz spagetti szósz recept

Az olasz spagetti szósz recept egy másik csodálatos választás, ha változatosságra vágyunk az olasz konyhában. Készíthetjük azt is a fent említett alapokon, csak éppen a tészta típusában térhetünk el.

Faqs

Mennyi ideig kell főzni a szószt?

Az eredeti bolognai szószt legalább egy órán át kell főzni alacsony lángon, hogy az ízek jól összeérjenek.

Lehet-e más húst használni?

Igen, más húsfajtákat is használhatunk, például sertést vagy sertés-marha keveréket, a saját ízlésünk szerint.

Mit ajánlasz a tészta mellé?

Az eredeti bolognai szószt legjobban friss tésztafélékkel, például tagliatelle vagy fettuccine tésztával tálaljuk.


Vezi și:

Erik

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Erik

Szólj hozzá!