Az alábbiakban bemutatjuk a tejszínes nutellás torta receptjét, amely egyszerűen elkészíthető és garantáltan lenyűgözi majd a családot és barátokat egyaránt.
Hozzávalók
Az elkészítéshez szükséges hozzávalók:
- 30 dkg keksz (pl. babapiskóta)
- 20 dkg vaj
- 50 ml tejszín
- 25 dkg Nutella
- 50 dkg krémsajt
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 3 dl habtejszín
- Díszítéshez: mandulaforgács vagy kakaópor
Elkészítés
A torta elkészítése során:
- Először a kekszet apró darabokra törjük és összekeverjük a felolvasztott vajjal.
- A keksz-vajas keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
- A tejszínt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a Nutellát, és addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
- A krémsajtot, porcukrot és vaníliát összekeverjük, majd hozzáadjuk a Nutellás masszához.
- A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a Nutellás krémbe.
- A kekszes alapra simítjuk a krémet, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük dermedni.
- Díszítésként mandulaforgáccsal vagy kakaóporral szórjuk meg.
Felhasználási javaslat
A tejszínes nutellás torta ideális választás lehet ünnepi alkalmakra, családi összejövetelekre vagy akár hétköznapi desszertnek is.
Gyik
Hogyan tároljuk a tortát?
A legjobb, ha hűtőben tároljuk, hogy megőrizze frissességét és állagát.
Mennyi ideig tartható frissen a torta?
Általában 3-4 napig eltartható hűtőben, de frissessége érdekében minél előbb fogyasszuk el.
Lehet-e gluténmentes változatot készíteni?
Igen, használhatunk gluténmentes kekszet a recept elkészítéséhez.
Vezi și: