Tejszínes nutellás torta recept

Az alábbiakban bemutatjuk a tejszínes nutellás torta receptjét, amely egyszerűen elkészíthető és garantáltan lenyűgözi majd a családot és barátokat egyaránt.

Hozzávalók

Az elkészítéshez szükséges hozzávalók:

  • 30 dkg keksz (pl. babapiskóta)
  • 20 dkg vaj
  • 50 ml tejszín
  • 25 dkg Nutella
  • 50 dkg krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 3 dl habtejszín
  • Díszítéshez: mandulaforgács vagy kakaópor

Elkészítés

A torta elkészítése során:

  1. Először a kekszet apró darabokra törjük és összekeverjük a felolvasztott vajjal.
  2. A keksz-vajas keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
  3. A tejszínt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a Nutellát, és addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
  4. A krémsajtot, porcukrot és vaníliát összekeverjük, majd hozzáadjuk a Nutellás masszához.
  5. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a Nutellás krémbe.
  6. A kekszes alapra simítjuk a krémet, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  7. Díszítésként mandulaforgáccsal vagy kakaóporral szórjuk meg.

Felhasználási javaslat

A tejszínes nutellás torta ideális választás lehet ünnepi alkalmakra, családi összejövetelekre vagy akár hétköznapi desszertnek is.

Gyik

Hogyan tároljuk a tortát?

A legjobb, ha hűtőben tároljuk, hogy megőrizze frissességét és állagát.

Mennyi ideig tartható frissen a torta?

Általában 3-4 napig eltartható hűtőben, de frissessége érdekében minél előbb fogyasszuk el.

Lehet-e gluténmentes változatot készíteni?

Igen, használhatunk gluténmentes kekszet a recept elkészítéséhez.


Vezi și:

Menyhert

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Menyhert

Szólj hozzá!