Az ízletes meggyes pite mindig üdvözlött vendég a sütemények világában. A Mindmegette receptjei között található meggyes pite kiváló választás lehet, hiszen egyszerű elkészíteni, és garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat.
Recept
A meggyes pite elkészítéséhez szükséges hozzávalók:
Tészta | Töltelék | Morzsa |
---|---|---|
2 bögre liszt | 4 bögre friss meggy | 1 bögre cukor |
1 bögre vaj | 1 bögre cukor | 1 bögre liszt |
1 tojás | 1 teáskanál fahéj | 1/2 bögre hideg vaj |
1/2 bögre porcukor |
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd pihentesd hűtőben fél órán keresztül.
- A meggyet csepegtessük le, majd keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
- A tészta felét nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát.
- Töltjük meg a meggyes keverékkel.
- A morzsához dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd szórjuk rá a meggyre.
- Süssük 180 fokon 40-45 percig, vagy amíg aranybarnára sül.
Tippek a mindmegette receptjéhez
Az alábbi tippek segíthetnek a tökéletes meggyes pite elkészítésében:
- Használj friss, szezonális meggyet a legjobb íz érdekében.
- Ne felejtsd el pihentetni a tésztát, hogy könnyen kezelhető legyen.
- Készíts morzsát a tészta tetejére a ropogós, ízletes rétegért.
Faqs
Hogyan tároljuk a meggyes pitét?
A legjobb, ha a pitét hűtőszekrényben tároljuk légmentesen lefedve. Így akár 2-3 napig frissen marad.
Mit tehetünk, ha nincs friss meggy?
Ha nincs friss meggy, használhatunk befőtt meggyet is, de ügyeljünk arra, hogy jól csöpögtesük le a levét.
Hogyan lehet még feldobni a receptet?
Próbálj meg hozzáadni egy kis vaníliakivonatot a töltelékhez vagy szolgáld fel vaníliafagyival a szeletelésnél.
Vezi și: