Sütemény recept szilikon formához

Az alábbiakban egy finom sütemény receptjét osztom meg, amelyet könnyedén elkészíthetsz szilikon formában. Ezek a formák kiválóak lehetnek a sütemények elkészítéséhez, hiszen könnyen kezelhetőek és könnyen tisztíthatóak.

Hozzávalók:

Egy klasszikus csokoládés süteményhez szükséged lesz:

  • 200g étcsokoládé
  • 150g vaj
  • 150g cukor
  • 4 tojás
  • 100g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Egy csipet só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szilikon formát kivajazzuk vagy kiszórjuk kevés liszttel, hogy a sütemény könnyen kivehető legyen a formából.

A csokoládét és a vajat egy tálban vízgőz felett olvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt csokoládés keveréket.

A lisztet, sütőport és sót összekeverjük egy másik tálban, majd hozzáadjuk a csokoládés masszához. Alaposan összekeverjük, majd beleöntjük a formába.

kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a süteményt. Kiveszünk, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a szilikon formából.

Tippek és trükkök:

A szilikon formát mindig előkészítsük, hogy könnyen kivehessük belőle a süteményt.

Ügyeljünk a pontos hozzávalók mennyiségére, hogy tökéletes állagú süteményt kapjunk.

A sütőt mindig előmelegítjük, hogy egyenletesen süljön meg a süteményünk.

Gyik:

Milyen típusú szilikon formát használhatok?

Bármilyen formát használhatsz, ami sütésre alkalmas. Levehető aljú, különféle alakú vagy akár muffin formákat is választhatsz.

Hogyan tisztítsam a szilikon formát?

A szilikon formákat könnyen tisztíthatod meleg szappanos vízzel, vagy akár mosogatógépben is.

Mennyi ideig tárolhatom a süteményt a formában?

Az elkészült süteményt a formában hagyhatod, de ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni, érdemes kivenni és légmentesen lezárva hűvös helyen tárolni.


Vezi și:

Gizella

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Gizella

Szólj hozzá!