Kínai édes savanyú csirke recept

Az ínycsiklandó és népszerű kínai ételek között a kínai édes savanyú csirke különleges helyet foglal el. Ez a jellegzetes étel egy harmonikus keveréke az édes és savanyú ízeknek, valamint a szaftos csirkemellnek. Ha szeretné otthon elkészíteni ezt a remek fogást, kövesse a receptet alább.

Recept:

Egy tálban keverjen össze 2 evőkanál ketchupot, 1 evőkanál szójaszószt, 2 evőkanál almaecetet és 1 evőkanál cukrot. Ez lesz a szósz alapja.

1. Lépés: A csirke elkészítése

Vágja fel 500 g csirkemellet kisebb darabokra, majd sózza és borozza meg ízlés szerint. Serpenyőben hevítsen fel olajat, majd süssük meg a csirkét mindkét oldalon aranybarnára.

2. Lépés: A szósz elkészítése

Tegye a sütőedénybe a kész csirkét, majd öntse le a szósszal. Tegye be a sütőbe 180 fokra előmelegítve, és süssük még 20 percig.

3. Lépés: Tálalás

Készítse elő a köretet, például párolt rizst vagy friss zöldségeket. A kínai édes savanyú csirkét tálalja a körettel együtt, és szórjon rá friss petrezselymet vagy szezámmagot a tetejére.

Kínai édes savanyú csirke nosalty

A Nosalty kulináris közösség egyik kedvenc receptje a kínai édes savanyú csirke. A következőkben megtalálja a részletes elkészítési útmutatót, hogy otthon is elkészíthesse ezt az ínycsiklandó ételt.

Kinai edes-savanyu csirke

Az igazi különlegesség a kinai edes-savanyu csirke receptjében rejlik. A kiegyensúlyozott ízek és a ropogós csirkehús garantáltan lenyűgözi majd azokat, akiknek szerencséjük van megkóstolni ezt a remek fogást.

Próbálja ki ezt a receptet, és győződjön meg arról, hogy otthon is könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes. Ne habozzon kísérletezni az összetevők arányával, hogy az étel még inkább az Ön ízléséhez igazodjon.

Mennyi idő alatt készül el a kínai édes savanyú csirke?

A recept összességében kb. 40-45 perc alatt elkészíthető, beleértve a csirke sütési idejét és a szósz elkészítését.

Mit ajánl a kínai édes savanyú csirke mellé köretnek?

Leggyakrabban rizzsel vagy párolt zöldségekkel tálalják. Azonban sokan kedvelik friss salátával vagy nudlival is.

Lehet-e előre elkészíteni a kínai édes savanyú csirkét?

Igen, a csirkét előző nap is elkészítheti, majd felmelegítheti a sütőben az étkezés előtt. Így időt takaríthat meg a főzés napján.


Vezi și:

Erik

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Erik

Szólj hozzá!