A tejszínes nutellás torta elkészítése egyszerű, mégis lenyűgöző ízeket kínál. Egy tökéletes desszert, amelyet bármilyen alkalomra elkészíthetsz, legyen az születésnap, ünnep vagy csak egy hétköznapi kényeztetés.
A torta elkészítésekor az alapanyagok könnyen beszerezhetők és a recept lépései sem bonyolultak. A tejszín és a Nutella kombinációja olyan ízkavalkádot teremt, amit garantáltan mindenki imádni fog.
Hozzávalók:
A tortához szükséged lesz a következőkre:
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg vaj
- 40 dkg krémsajt
- 2,5 dl tejszín
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg Nutella
- 1 csomag zselatinfix
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Az alábbi lépésekkel könnyedén elkészítheted ezt a mennyei tejszínes nutellás tortát:
- A kekszet morzsold össze és keverd össze a felolvasztott vajjal.
- A keksz-vajas alapot nyomd bele egy tortaformába, majd tedd hűtőbe pihenni.
- A krémsajtot keverd simára a porcukorral és vaníliás cukorral.
- A tejszínt verj habbá.
- Az elkészült krémsajthoz add hozzá a Nutellát és a tejszínhabot, majd alaposan keverd össze.
- A zselatinfixet futtasd fel a citromlével, majd öntsd a krémhez és jól dolgozd össze.
- A krémet öntsd a kekszes alapra és tedd legalább 3-4 órára hűtőbe dermedni.
Tippek a tökéletes tortához:
Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni ezt a receptet, próbáld ki különböző diófélékkel, vagy díszítsd friss gyümölcsökkel a tortát. Emellett a hűtőben hagyhatod egy éjszakán át is, így az ízek még jobban összeérnek és intenzívebb lesz az ízvilága.
Mikor fogyaszthatjuk a tejszínes nutellás tortát?
Ez a desszert tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra, családi összejövetelre vagy akár csak egy hétköznapi délutáni nasihoz is. Bármikor felszolgálhatod és garantáltan elvarázsolod vele a vendégeidet.
Mennyi ideig tartható frissen a torta?
A torta hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható. Fontos, hogy légmentesen lefedve tegyük a hűtőbe, így megőrzi frissességét és ízét.
Hogyan lehet variálni a receptet?
Az alap recepten könnyedén lehet változtatni. Kísérletezz más kekszfajtákkal vagy más mogyoróvajakkal, hogy még egyedibbé és személyesebbé tedd ezt a mennyei desszertet.
Vezi și: